PM

PM BikeBoost 2022

 

SÖNDAG 4 SEPTEMBER 2022

 

Här håller vi till

Tävlingscentrum är vid Ersmarksberget i Umeås norra utkanter och där finns även parkering för dig som kommer med bil. Karta här >>.

 

Anmälan

Anmälan sker genom tjänsten MittLopp där du också betalar. Till anmälan >>

Sen efteranmälan kan göras på startplatsen.,

 

Startavgifter:

 

Ordinarie =300:-

Från 1/9 = 450:-

Barn- och ungdomsklasser = gratis (ange rabattkod BARN)

 

Klasser – nummerlappar – efteranmälan

BikeBoost är en motionstävling och klasserna är damer kort, damer lång, herrar kort och herrar lång. Startkuvert med nummerskyltar hämtas tävlingsdagen i god tid innan start, senast 30 minuter innan din start.. Efteranmälan kan göras vid startplatsen senast 1 timme innan start, endast SWISH som betalsätt.

 

Start - målgång

Kl 10.00 gemensam start nybörjare barn 6-8 år, 1 varv på bana som mäter knappt 1 km

 

Kl 10:20 gemensam start barn 9-10 år 1 varv på bana om ca 3 km

 

Kl 10:40 gemensam start barn 11-12 år 2 varv på bana om ca 3 km

 

Kl 11.30 gemensam start BikeBoost Korta och Långa dam/herr, ungdom från ca 13 år (i ök med förälder)

  • Korta loppet = 1 varv á 21 km
  • Långa loppet = 2 varv á 21 km

 

I samtliga barn- och ungdomsklasser så sammanställs ej någon resultatlista. Vi vill med tävlingarna locka glädjen till att cykeltävla. Är det något barn/ungdom som vill köra annan klass än vad sin ålder anger så är det OK givet förälders medlåtelse. Ungdomar över ca 13 år och/eller med god cykelvana rekommenderar vi att starta med de vuxna kl 11.30 och köra Bikeboost motion kort, de ställer sig då i sista led.

 

Tävlingsbanan

Banan mäter 21 km och går i 4 loopar som alla kommer in mot start- och målområdet, det kommer således vara lätt att se de tävlande på flera ställen. Banan går nästan uteslutande på flowiga stigar med inslag av en del tekniska partier, i år har vi infört några sträckor med grusväg/motionsspår och asfalt för att göra banan lite längre och mer trampvänlig. Banan kommer vara uppmärkt med orangea enduropilar samt röd-vit snitsel. Den korta banan är 1 varv på 21 km banan och den långa är två varv.. Varvning/målgång kommer att ske vid Containern som är en samlingsplats för stigcyklingen i I20-skogen/Gimonäs CK. Starten kommer ske på grusväg i anslutning till startplatsen.

 

Omklädnad/dusch 

Ingen omklädning eller dusch 2022

 

Fika

Alla deltagare får fika efter målgång. För medföljande finns fika till försäljning, endast SWISH som betalning.

 

Priser

Utlottningspriser från våra samarbetspartners.

 

Tävlingsregler och förhållningssätt

Svenska Cykelförbundets regler samt gällande trafikregler tillämpas under tävlingen. Allt deltagande sker på egen risk. Visa hänsyn mot motionärer, bärplockare och söndagsflanörer. Håll till höger på vägar och motionsspår. Några passager är bevakade av flaggvakter. Samtliga åkare är skyldiga att följa flaggvakts direktiv.

 

Mer information

Har du frågor om tävlingen, kontakta Henrik Enberg 070-29 63 898 (tävlingsledare)