PM

PM BikeBoost 2019


SÖNDAG 1 SEPTEMBER 2019Här håller vi till

Tävlingscentrum är vid Ersmarksberget i Umeås norra utkanter och där finns även parkering för dig som kommer med bil. Det är skyltat med enduropilar från väg 364 vid Ersbodarondellen. Karta här.


Anmälan

Anmälan sker genom tjänsten MittLopp där du också betalar, länk här ->.

Sen efteranmälan kan göras på startplatsen.


Startavgifter:


Ordinarie = 200:-

Efter 27/8 = 300:-

Efter 31/8 = 400:-

Barnklasser = gratis (ange rabattkod BARN)


Klasser – nummerlappar – efteranmälan

BikeBoost är en motionstävling och klasserna är damer kort, damer lång, herrar kort och herrar lång. Startkuvert med nummerskyltar hämtas tävlingsdagen kl 9.00-10.30 vid startplatsen. Efteranmälan kan göras vid startplatsen mellan kl 9-10.


Start - målgång

Gemensam start kl 11.00, maxtiden är tre timmar. En kökarl följer sista åkare.


Tävlingsbanan

En begränsad del av banan går på grusväg, resterande del är stigar av varierande bredd. Underlaget är mestadels snabbt och lättåkt men det finns också tekniska partier och utmaningar i form av branta upp- och utförsbackar. Banan inleds med en startloop, därfefter tre loopar som börjar/slutar vid TC. Åkare som kör KORT kör loop 1,2 och 3 en gång (sammantaget 22 km) och de som kör LÅNG tar sig an de tre looparna ytterligare en gång (totalt 40 km). Banan är markerad med oranga enduropilar samt röd/vit snitsel.

Bankarta hittar du här.


Startloop: https://www.strava.com/segments/21382853
Loop 1: https://www.strava.com/segments/21382912
Loop 2: https://www.strava.com/segments/21382967
Loop 3: https://www.strava.com/segments/21383006


Barntävling

Vi vill gärna att det kommer massor med barn som är med och cyklar,

helt efter sina egna förutsättningar!


För de allra minsta barnen har vi reserverat den gröna slingan på målområdet från kl 10.15 till 10.45. Kom och kör hur många varv som helst, med nummerlapp på och fika efteråt. Här behöver de barn som gillar att ta tid ta med sig en egen tidtagare – vi sätter inte ihop någon resultatlista. 


Barn från 8 år och uppåt startar i ett eget startled direkt bakom vuxenklasserna kl 11.00 och kör enbart den inledande startloopen på ca 3.5 km. Nummerlapp, tidtagning och fika efteråt. 


Det går självklart också bra att ge sig i kast med den ordinarie Bikeboost-banan på 22 km för de barn som vill ha en rejäl utmaning! I så fall är det anmälan i dam/herr-klass som gäller.


Vätskekontroll

Vätskekontroll med sportdryck och vatten vid start och slut på loop 2.

 

Omklädnad/dusch 

Sporthushallen, Ersboda Umeå. Hallen öppen mellan 830-1600.

Markerad stig från hallen till TC ca 700 m. OBS ta det försiktigt vid passage av väg 364.


Fika

Alla deltagare får fika efter målgång. För medföljande finns fika till försäljning, Swish funkar.


Priser

Priser till klassegrare och genom utlottning. Prisutdelning för de fyra segrarna sker kl 14.00. Därefter tillkännages vilka åkare som vunnit utlottningspriser.

 

Tävlingsregler och förhållningssätt

Svenska Cykelförbundets regler samt gällande trafikregler tillämpas under tävlingen. Allt deltagande sker på egen risk. Visa hänsyn mot motionärer, bärplockare och söndagsflanörer. Håll till höger på vägar och motionsspår. Några passager är bevakade av flaggvakter. Samtliga åkare är skyldiga att följa flaggvakts diretiv.


Mer information

Har du frågor om tävlingen, kontakta Olof Malmberg 070-247 02 48 (tävlingsledare), Anders Brändström 070-322 86 92 (sekretariat)